V potravinárskom priemysle SR v 1. štvrťroku 2021 pracovalo 31.371 zamestnancov. Oproti 1. štvrťroku 2020 sa stav zamestnancov znížil o 1,2 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z tlačového oddelenia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).

Výraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa podľa neho v 1. štvrťroku 2021 zaznamenalo vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov, kde sa oproti 1. štvrťroku 2020 počet medziročne zvýšil o 12,2 % a vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov, kde sa počet zamestnancov oproti minulému roku zvýšil o 11,2 %.

Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2021 sa podľa Korpáša evidovalo vo výrobe hotových krmív (o 6,5 %), v odvetví úpravy a spracovania mlieka (o 5,8 %), výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov (o 2,6 %) a vo výrobe a konzervovaní hydiny (o 0,1 %).

Dodal, že najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2021 nastalo vo výrobe mlynských výrobkov, kde sa medziročne zaznamenalo zníženie o 15,7 % zamestnancov a v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealko nápojov, v ktorom sa medziročne evidoval

TASR